Українцям запропонували новий календар держсвят: Трійця може стати вихідним, а 8 березня - робочим
Категорія
Культура
Дата публікації

Українцям запропонували новий календар держсвят: Трійця може стати вихідним, а 8 березня - робочим

Українцям запропонували новий календар держсвят: Трійця може стати вихідним, а 8 березня - робочим
Джерело:  online.ua

Інститут національної пам'яті після громадських обговорень запропонував новий варіант календаря святкових днів, в якому Свята Трійця може стати офіційним вихідним днем.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

За словами В'ятровича, від українців надійшло більше 670 звернень. Інститут прислухався до побажань громадськості і включив в проект традиційне свято - День Святої Трійці. Другий день після Великодня і Трійці (понеділок) залишається вихідним.

Також документ доповнено новою категорією - "Міжнародні дні", куди включені, серед інших, 8 березня - День боротьби за права жінок (день буде святковим, але не вихідним) і 1 травня - День праці (буде вихідним). Оскільки українці не підтримали намір ввести Шевченківський день (9 березня) і День сім'ї (друга п'ятниця вересня) як вихідні святкові, то ця пропозиція знята з календаря.

Читайте також: Тристороння контактна група підтвердила припинення вогню на Великдень

Різдво Христове за григоріанським календарем, який відзначається 25 грудня (не є вихідним днем) також вноситься як традиційне свято.

Неробочий святковий день пропонується не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний (крім Різдва за юліанським календарем, 7 січня).

День Державного Прапора України відзначатиметься 4 вересня (саме в цей день підняли синьо-жовтий прапор над будівлею Верховної Ради України в 1991 році).

Як повідомляв ONLINE.UA, на травневі свята "Укрзалізниця" призначила 14 додаткових поїздів, а також додаткові рейси ще 5 поїздів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?