У Клімкіна відреагували на обшуки окупантів у будинках кримських татар
Категорія
Події
Дата публікації

У Клімкіна відреагували на обшуки окупантів у будинках кримських татар

У Клімкіна відреагували на обшуки окупантів у будинках кримських татар
Джерело:  Крим.Реалії

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували обшуки російських силовиків у будинках кримських татар в Бахчисараї, заявивши, що звертатимуться до міжнародного співтовариства з проханням посилити тиск на Росію за подібні дії в окупованому Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крым.Реалии.

"Систематичні, масштабні обмеження кримських татар і етнічних українців говорять про те, що Росія продовжує використовувати цих людей у своїй політичній грі і політичних цілях", - сказала прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца в коментарі виданню.

Читайте також: Росія Путіна повторить долю СРСР: західні аналітики пояснили причини

"Ми категорично засуджуємо такі дії і будемо звертатися до всіх наших партнерів для того, щоб посилити тиск на Росію. Адже тільки консолідованим тиском і міжнародною ізоляцією можна досягти певних результатів", - додала вона.

За словами речника МЗС України, ситуація в анексованому Криму "ще раз говорить про те, що Росія цинічно і зухвало ігнорує всі норми Міжнародного права, зокрема останню резолюцію Генеральної асамблеї ООН".

"Ця резолюція зобов'язала Російську Федерацію як державу-окупанта дотримуватися норм Міжнародного права і дотримуватися права людини на окупованому півострові. Але Росія в черговий раз ігнорує будь-які свої зобов'язання", - зазначила Беца.

Як повідомляв ONLINE.UA, в окупованому Бахчисараї під час обшуків і затримань кримських татар російські силовики почали бити людей, також були чутні постріли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?