Росія офіційно відмовилася від участі в Євробаченні
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Росія офіційно відмовилася від участі в Євробаченні

Росія офіційно відмовилася від участі в Євробаченні
Джерело:  online.ua

Європейський мовна спілка, яка є організатором "Євробачення", офіційно підтвердила, що Росія не візьме участь в конкурсі в 2017 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ЄВС.

Читайте також: Україна чекає всіх учасників Євробачення з 43 країн, включаючи Росію, — Кириленко
Представники організації повідомили, що намагалися знайти вихід із ситуації, яка склалася після того, як СБУ заборонила в'їзд в Україну російському представнику на конкурсі співачці Юлії Самойлової: спочатку ЄМС запропонувала, щоб Самойлова виступила по відеомосту, потім дали можливість РФ послати в Україну іншого виконавця.
Однак, підкреслили в Спілці, Перший канал, відкинув всі пропозиції.
 "На жаль, обидва варіанти були відкинуті Першим каналом. Його керівництво оголосило, що не буде транслювати конкурс Євробачення-2017. Це означає, що Росія не зможе брати участь у цьому році. Ми справді хотіли, щоб все 43 країни змогли виступити на конкурсі і зробили все можливе для цього", — сказано в заяві.
При цьому голова наглядової ради Євробачення Франк-Дітер Фрейлинг зазначив, що дії української влади суперечать духу конкурсу.
Нагадаємо,  Юлія Самойлова раніше незаконно перетинала кордон України для виступу в окупованому Криму.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко заявив, що Росія свідомо йшла на провокацію, відправляючи на Євробачення Самойлову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?