У NASA зробили важливу заяву про позаземне життя в Сонячній системі
Категорія
Цікаве
Дата публікації

У NASA зробили важливу заяву про позаземне життя в Сонячній системі

У NASA зробили важливу заяву про позаземне життя в Сонячній системі
Джерело:  The Independent

Під час прес-конференції в штаб-квартирі НАСА у Вашингтоні вчені зробили сенсаційну заяву щодо позаземного життя в Сонячній системі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.
Згідно із заявами вчених, життя може існувати на одному з супутників Сатурна Енцеладі.
Читайте також: NASA запропонувала прогулянку по планеті, схожій на Землю: яскраве відео

Знайдені хімічні речовини в океані, який знаходиться під кіркою льоду небесного тіла, вказують на те, що на планеті можуть існувати найпростіші організми.
Результати досліджень, які були отримані за допомогою автономного апарату Cassini, запущеного з Землі в 1997 році, показують, що на Енцеладі є джерела енергії, які здатні підтримувати життя.
Вчені довели, що в струменях пара над Енцеладом і частинках існує молекулярний водень (H2). Можливо, це речовина походить від гідротермальних реакцій між гарячим камінням і водою під крижаною корою супутника, кажуть вчені. Такий же процес на Землі забезпечує енергією всю екосистему життя.
Деякі з найдавніших форм життя навіть використовували цей водень як паливо. Тому можна припустити, що форми життя, які можуть існувати на супутнику, харчуються таким же чином.
Кассіні також показав на Енцеладі велику кількість двоокису вуглецю. У поєднанні ці два компоненти мають вирішальне значення для метаногенези - це реакція, яка підтримує мікроби в умовах, подібних до темного підводного середовища Землі.
Вчені вважають, що для життя планета повинна мати три компоненти: воду, органічні молекули і джерело енергії. Перші дві складові знайшли на Енцеладі раніше. А це нове відкриття означає, що супутник має всі три компоненти.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилися найкращі фото, які були зроблені автоматичним космічним апаратом НАСА "Кассіні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?