Порошенко підписав закон про посилення відповідальності військовослужбовців
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закон про посилення відповідальності військовослужбовців

Порошенко підписав закон про посилення відповідальності військовослужбовців
Джерело:  president.gov.ua

У п'ятницю, 14 квітня, президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Відзначається, що метою закону є підвищення рівня військової дисципліни військовослужбовців, а також військовозобов'язаних і резервістів під час проходження зборів, вдосконалення порядку притягнення зазначених осіб до відповідальності за вчинення військових адміністративних правопорушень.

Читайте також: У військовій частині на Волині побилися військові-контрактники, один помер

"Закон передбачає посилення відповідальності військовослужбовців, а також військовозобов'язаних і резервістів під час проходження зборів за порушення правил водіння або експлуатації машин, вчинені в стані алкогольного сп'яніння, вчинення ними військових адміністративних правопорушень, в разі невиконання (неналежного виконання) ними своїх службових обов'язків" зв'язків, порушення військової дисципліни або громадського порядку", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 квітня в зоні АТО на Донбасі в розташуванні одного з підрозділів офіцер застосував зброю, заспокоюючи агресивного п'яного військовослужбовця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?