Україна втратила понад 50 мільярдів доларів через Тимошенко - Гройсман
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна втратила понад 50 мільярдів доларів через Тимошенко - Гройсман

Україна втратила понад 50 мільярдів доларів через Тимошенко - Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що через дії уряду Юлії Тимошенко в газовій галузі Україна вже втратила $53 мільярди і може втратити ще більше $40 мільярдів доларів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

"Від того, що була різниця в цінах на газ, дехто заробив мільярди, і з деким, кого ви знаєте і поруч сидите, ділився, щомісяця. Але ми втратили на різниці цін за цей час $53 мільярди. Ви уявляєте, скільки грошей вимили з газових афер?" - сказав Гройман у Верховній Раді, відповідаючи на запитання депутатів під час години уряду.

Читайте також: Гройсман пропонує віддати Росії Тимошенко, якщо Україна програє суд у Стокгольмі

"Через контракт, який був підписаний у 2009 році прем'єр-міністром - забув, як її прізвище, - сьогодні в Стокгольмі Росія-агресор нас судить. Це ще більше $40 мільярдів!" - додав прем'єр.

Такі дії уряду, який у 2009 році очолювала лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, глава Кабміну назвав "бандитськими".

"Якщо приплюсувати (ці дві цифри - ред.), у нашої країни хочуть вкрасти внаслідок таких бандитських дій $100 мільярдів! Це скільки бюджетів нашої країни? Це скільки пенсій українських громадян?" - зазначив Гройсман.

Він пообіцяв "вести чесну політику" і зробити свою роботу на благо людей, хоча "дехто буде говорити на чорне - біле, на біле - чорне".

Нагадаємо, 22 січня 2009 року Юлія Тимошенко, будучи прем'єр-міністром України, уклала з Володимиром Путіним газові контракти на 10 років вперед. Згідно з цими контрактами, базова ціна на російський природний газ для України становила $450 за 1 тисячу кубометрів (середня ж ціна в 2009 році склала $232,98 за 1 тисячу кубометрів - з урахуванням 20%-ї знижки, про яку домовилися сторони).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Юлія Тимошенко відповіла на пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана передати її Росії замість грошей за газ, обізвавши його "пуп'янком".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?