Американські військові в Японії готуються до можливого удару КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські військові в Японії готуються до можливого удару КНДР

Американські військові в Японії готуються до можливого удару КНДР
Джерело:  interfax.com.ua

Американські військові, які перебувають на південному заході Японії, почали розгортання систем ППО в разі атаки з боку КНДР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "І нтерфакс".

Читайте також: КНДР готова до війни, якщо США її "спровокує"

За даними японських ЗМІ, військові США в районі Окінави, мова йде про розгортання системи Patriot PAC-3 в районі бази Корпусу морської піхоти США "Футемма" в префектурі Окінава, а також на авіабазі Кадена.

Також на можливу агресію КНДР відреагували і в Японії: аналогічні установки ППО для захисту резиденції прем'єр-міністра Японії Сідндзо Абе, міністерства оборони, а також в префектурах Тіба і Сайтама, розташованих недалеко від Токіо, були активізовані в 2016 році.

У той же час агентство "Дзідзо" наводить думку неназваного представника Сил самооборони Японії з приводу можливості розгортання ракет-перехоплювачів, щоб їх радіус дії зміг би покрити всю острівну частину Японії, а також територіальні води.

"У разі одночасного пуску великої кількості ракет перехоплення стане скрутним", - сказав він.

Напередодні прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, виступаючи в парламенті, заявив, що зараз Північна Корея вже може мати у своєму розпорядженні можливості завдання ракетного удару з боєголовками, оснащеними хімічними отруйними речовинами, зокрема, зарином.

Прем'єр також скликав Раду національної безпеки Японії для вироблення екстрених заходів на випадок виникнення критичної ситуації навколо КНДР.

Як повідомляв ONLINE.UA, США готові завдати превентивного удару по КНДР, якщо підтвердиться, що Північна Корея збирається провести випробування ядерної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?