З'явилися довгоочікувані звістки від українського в'язня Путіна
Категорія
Події
Дата публікації

З'явилися довгоочікувані звістки від українського в'язня Путіна

З'явилися довгоочікувані звістки від українського в'язня Путіна
Джерело:  НСЖУ

Український журналіст Роман Сущенко, який незаконно утримується на території РФ через підозри в "шпигунстві", розповів в листі батькам про своє перебування в СІЗО в Москві.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Національний союз журналістів України.

Читайте також: Маленький син українського в'язня Путіна зробив звернення: з'явилося пронизливе відео

Сущенко написав листа батькам ще в кінці січня, проте до адресата воно дійшло лише кілька днів тому.

За словами журналіста, фізичного насильства по відношенню до нього не застосовують, а до психологічного він вже "пристосувався".

"Я живий і здоровий, ви, очевидно, мене бачили по телебаченню на засіданні Лефортовського суду... бачили, що я в нормальній фізичній і психічній формі, навіть жартував із Ромою Цимбалюком (український журналіст, який працює в Москві - ред.)...Тож не хвилюйтеся за мене і не займайтеся самоїдством, що не можете мені конкретно допомогти", - написав Сущенко.

"Моя вам порада: сприймайте, що зі мною сталося, по-філософськи. Не важливо тепер, чиї я тут гріхи викуплю - свої або чужі - і через яку заразу я тут опинився... Головне що живий і здоровий, не піддаюся на шантаж, загрози, обіцянки-цяцянки... Головне, що вам, мої дорогі, як і моїй родині, ніколи не буде соромно за те, що зі мною сталося...", - зазначив журналіст в листі.

За словами журналіста, йому допомогла підтримка колег.

"Мені дуже допомагає підтримка рідних, журналістів - і українських, і зарубіжних, наших громадських і міжнародних організацій", - пише він.

Нагадаємо, Роман Сущенко є власним кореспондентом агентства "Укрінформ" в Парижі. 30 вересня 2016 він прибув до Москви у приватних справах і був затриманий за звинуваченням у шпигунстві.

Трохи пізніше його адвокат Марк Фейгін заявив, що журналіста "здав друг сім'ї".

25 січня Лефортівський суд Москви продовжив термін утримання під вартою для Сущенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?