Соцмережі жартують про відкриття "Будинку вільної Росії" в Києві
Категорія
Події
Дата публікації

Соцмережі жартують про відкриття "Будинку вільної Росії" в Києві

Соцмережі жартують про відкриття "Будинку вільної Росії" в Києві

У Подільському районі Києва відкрили "Будинок вільної Росії" для іммігрантів і біженців з Росії в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу проекту.

Читайте також: У Києві затримали росіянина зі зброєю і вибухівкою: з'явилися фото

"Будинок - це відкрита платформа для діалогу і досліджень про сучасну Росію і її вплив на міжнародне співтовариство, про російсько-українські відносини, про конфлікт на Донбасі і анексію Криму. Будинок - це безпечний простір для емігрантів і біженців з Росії в Україну, точка зборки російської діаспори в Україні та Східній Європі, ретранслятор цінностей вільного світу в Росію", - йдеться в повідомленні.

Організація працює за підтримки Фонду Бориса Нємцова за свободу і European Endowment for Democracy. Планується, що в нього переїдуть гуманітарні проекти EmigRussia.org і "Слова Свободи", який допомагає відправляти листи політв'язням в Росії.

До громадської ради "Будинку" серед інших увійшли: тележурналіст Євген Кисельов, політолог Михайло Сава, керівник КримSOS Таміла Ташева, журналіст Hromadske.ua Катерина Сергацкова, політичний аналітик Андрій Круглашов; керівник Міжнародної Гельсінської асоціації Данило Мещеряков; головний редактор The Odessa Review Владислав Давидзон.

Відзначимо, що відкриття "Будинку вільної Росії" в українській столиці викликало бурхливе обговорення в мережі. Так користувач eliash strongowski написав: "Дорогі російські друзі, а чи не могли б ви будувати будинки вільної Росії де-небудь в Росії?"

Пухлина Путіна: "Вільним росіянин почувається тільки за межами Росії".

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 квітня в приміщенні Росспівробітництва в Києві мала відбутися акція Тотальний диктант, але десятки людей блокували вхід в будівлю, перешкоджаючи її проведенню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?