Сестра Надії Савченко і адвокат Новіков причетні до її "трансформації" - Фейгін
Категорія
Україна
Дата публікації

Сестра Надії Савченко і адвокат Новіков причетні до її "трансформації" - Фейгін

Сестра Надії Савченко і адвокат Новіков причетні до її "трансформації" - Фейгін
Джерело:  online.ua

Екс-адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що нинішня репутація народного депутата - результат впливу на неї, в тому числі, сестри Віри і його колишнього колеги Іллі Новікова.

Про це він розповів в ефірі програми "Руденко. ONLINE.UA".

Марк Фейгін, говорячи про причини погіршення репутації Надії Савченко, відкинув можливість її вербування російськими спецслужбами.

"Що стосується Савченко, ви розумієте, справа була настільки гучна, стільки уваги було до неї притягнуто, що Савченко не було сенсу вербувати. Просто мотиву не було. Коли людина "під лупою" - неможливо витягти ніякої вигоди з такого вербування, Савченко просто сама така. Ось вона така", - вважає російський адвокат.

На думку Фейгіна, є інші причини "трансформації" Савченко.

"Інший аспект - це її оточення. Безумовно, в якийсь момент ми зрозуміли, що у нас в групі адвокатів, яку я взяв, адвокат Новіков, звичайно, повернувся до колишніх своїх зв'язків, якими він володів і я вважаю, що і він і її сестра - це люди, які причетні до її трансформації, несуть пряму відповідальність. Далі вже фантазія може в будь-яку сторону у глядачів дозволить собі розвиватися. Я вважаю, що Новіков, який організував її поїздку в Москву, - це один з важливих, несучих аспектів її трансформації влітку минулого року", - розповів адвокат.

Фейгін також висловив упевненість в тому, що візити Надії Савченко в Москву, Мінськ і Донецьк - підривають "єдину стратегію звільнення політв'язнів".

"З Савченко я не спілкуюся, бачив її, по-моєму, востаннє в червні минулого року. Ви знаєте, я її критикую. Причому мене не стосуються аспекти політичні (вона виступає проти української влади) - це внутрішній діалог України, це не справа адвоката. я критикую тільки за її візити, відповідно, в Москву, Мінськ на зустріч з Захарченком та Плотницьким, і в Донецьк. Чому? Тому що це підриває єдину стратегію звільнення політв'язнів. Це моя позиція і я її весь час озвучую. Я вважаю, що це все развод, звичайно, Кремля і російських спецслу б, які використовують це як пропагандистську картинку, щоб підірвати довіру української аудиторії до роботи таких, як я. Щоб говорити про те, що там не все так страшно, що там насправді можна цілком спиратися на закон, що цілком працюють процесуальні інструменти, а все решта ваша балаканина про те, що там немає суду по політичних справах - це все спроба виправдати свою недієздатність як юристів", - вважає росийский адвокат.

Відзначимо, що з деяких пір репутація Надії Савченко постраждала через її поїздки до Мінська і Донецька на переговори з лідерами терористичних організацій "ЛНР/ДНР". З зв'язку з цим в ЗМІ висловлювалися припущення про її вербування під час перебування в російському полоні. Сама Савченко заявляє, що для неї головне - звільнення полонених Кремля і вона домагатиметься цього в будь-який спосіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?