Звільнені екс-бійці "Беркута" заявили про втечу в Росію: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Звільнені екс-бійці "Беркута" заявили про втечу в Росію: опубліковано відео

Звільнені екс-бійці "Беркута" заявили про втечу в Росію: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Екс-боєць "Беркута" Віталій Гончаренко, якого з трьома іншими бійцям згідно з рішенням суду відпустили з-під варти під особисте зобов'язання, записав відеозвернення з Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, записане нібито на території РФ і опубліковане на YouTube.

Читайте також: ГПУ направила в суд обвинувальний акт проти трьох екс-"беркутівців"

На відео Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков і Віталій Гончаренко на камеру прочитали з листочків текст про те, що в 2013-2014 роках вони "виконували конституційний обов'язок", і що "знаходитися в Україні їм стало просто небезпечно" через переслідування влади.

Нагадаємо, Гончаренко підозрюється у вбивстві трьох активістів Майдану 18 лютого 2014 року, а інші екс-бійці, - в скиданні двох мітингувальників з колонади на вулиці Грушевського 20 січня 2014 року.

Їх затримали в червні 2016 року в Харкові.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Росія відмовилася видати Україні 12 колишніх бійців "Беркута" з огляду на отримання ними громадянства РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?