Тисячі жителів Криму брали участь в нічних великодніх богослужіннях - ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Тисячі жителів Криму брали участь в нічних великодніх богослужіннях - ЗМІ

Тисячі жителів Криму брали участь в нічних великодніх богослужіннях - ЗМІ
Джерело:  РІА Новини

Проти ночі на 16 квітня в православних храмах Криму відбулися великодні нічні богослужіння. У них взяли участь тисячі жителів півострова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РІА Крим".

В Петро-Павлівському кафедральному соборі в Сімферополі низку пасхальних богослужінь - полунощницю, Хресний хід, Пасхальну заутреню і Божественну літургію святителя Іоанна Златоуста очолив митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

Читайте також: Порошенко привітав Україну з Великоднем: з'явилося відео.

"Сьогодні ми воістину пізнаємо смерті умертвіння, ми пізнаємо що Воскресіння Христа, нашого Спасителя, стало перемогою над смертю ... Це свято перемоги життя над смертю, добра над злом ... Це свято для всіх, незалежно від соціального і матеріального становища. Христос воскрес для всіх нас, для всього людства ", - звернувся митрополит.

У неділю 16 квітня Християни відзначають Великдень - свято на честь воскресіння Ісуса Христа.

У цьому році він збігається з датою у християн західного і східного обрядів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Велику суботу Благодатний вогонь зійшов в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Диво сходження відбувається в Кувуклії - мармурової каплиці над печерою, де, за переказами, був похований Ісус Христос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?