На Донбасі затримали бойовика ДНР, активного учасника подій 2014 року
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі затримали бойовика ДНР, активного учасника подій 2014 року

На Донбасі затримали бойовика ДНР, активного учасника подій 2014 року
Джерело:  online.ua

У Бахмуті Донецької області поліція затримала бойовика так званої ДНР, який брав активну участь у подіях 2014 року, коли на Донбасі починалася російська агресія.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ГУ Нацполіції в Донецькій області.
Завдяки діям волонтерів і місцевих жителів поліцейські вийшли на 32-річного чоловіка, який, як виявилося, в травні 2014 році був охоронцем захопленого будівлі місцевої прокуратури - у ній містився "штаб" бойовиків.
Читайте також: На Донбасі за тиждень затримали майже півсотні бойовиків: опубліковано фото

"Отримавши позивний і озброївшись автоматом Калашникова, чоловік здійснював контроль за будівлею. Охоронцю "штабу" було дозволено застосовувати зброю у разі нападу на будівлю солдатів ВСУ, а також тих громадян, які не підтримували ідею "руського міру".Грошей новобранець за службу не отримував, працював "за ідею", - сказано в заяві поліції.
Потім бойовик з позивним "Циган" був переведений на "посаду" водія "помічника коменданта ДНР".
"На цій посаді чоловік побачив всю красу "руського міру". В цей час з'явилося нове слово в лексиці бойовиків - "віджати". Бойовик бачив, як привозили чуже майно, приводили в підвал людей, які не були згодні з діями терористів. Не погодившись з такими методами роботи, "Циган" попросив перевести його служити на незаконно встановлений блокпост, в районі р. Ямпіль. На цій посаді він здійснював перевірку транспортних засобів, документів, а також проводив огляд громадян. Через місяць він "награвся у війну" і поїхав в РФ", - розповіли поліцейські.
З часом бойовик все ж зважився на повернення додому, однак на момент його приїзду Бахмут був українським. "Циган" сподівався, що його дії залишаться непоміченими, однак все ж у підсумку був затриманий владою.
Тепер йому світить до 8 років ув'язнення за участь у незаконних збройних бандформування.
Як повідомляв ONLINE.UA, співробітники СБУ затримали у Запоріжжі бойовик так званої ЛНР, який приїхав на лікування через відсутність на окупованих територіях доступних ліків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?