Папа Римський у великодньому зверненні згадав про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Папа Римський у великодньому зверненні згадав про Україну

Папа Римський у великодньому зверненні згадав про Україну
Джерело:  uk.radiovaticana.va

Папа Римський Франциск у своєму великодньому зверненні Urbi et Orbi (місту і світу) виступив за досягнення миру в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радио Ватикана.

Великоднє звернення понтифіка було зачитано в неділю, 16 квітня.

Привітавши віруючих зі святом, Франциск заявив про підтримку "тих, хто активно працює над тим, щоб принести полегшення і розраду цивільного населення в Сирії", згадав про християн Судану, Сомалі, Конго, а завершив промову благословенням України.

Читайте також: Порошенко привітав Україну з Великоднем: з'явилося відео

"Нехай же Добрий Пастир допоможе Україні, ще досі пригніченої кривавим конфліктом, здобути згоду, і супроводжує ініціативи, спрямовані на полегшення горя тих, хто страждає від його наслідків", - заявив він.

Також Папа побажав, щоб "серед складних і часом драматичних доль народів" Господь направив кроки тих, "хто шукає справедливості і миру, і дасть керівникам народів відвагу запобігти поширенню конфліктів і зупинити торгівлю зброєю".

Франциск висловив упевненість в тому, що Господь підтримує "тих, хто змушений покинути свої будинки через збройні конфлікти і теракти".

Як повідомляв ONLINE.UA раніше в мережі з'явилося відео святкування Великодня українськими військовими в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?