В Єрусалимі на Великдень зібралися глави різних церков і зробили заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

В Єрусалимі на Великдень зібралися глави різних церков і зробили заяву

В Єрусалимі на Великдень зібралися глави різних церков і зробили заяву

У день святкування Пасхи, 16 квітня, в Єрусалимі зібралися 13 лідерів і патріархів християнських церков, які провели спільну службу в Храмі Гробу Господнього.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Вів службу римо-католицький архієпископ П'єрбатіста Піцабала, який закликав усіх християн "боротися за загальне благо та визнати всіх створеними рівними перед Богом".

"Ми стоїмо разом, як єдине ціле, як один голос, навколо порожнього гробу", - йдеться в спільній заяві лідерів католицьких, православних та протестантських церков.

Читайте також: Порошенко привітав Україну із Великоднем: з'явилося відео

Зазначимо, що цього року свято Великодня збігся і за григоріанським, і за юліанським календарями, а тому всі християнські церкви відзначають одне з найбільших християнських свят одночасно.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше Папа Римський Франциск пропвів великодню службу і виголосив проповідь, в якій згадав і Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?