У Держдумі запропонували дати громадянство Росії екс-беркутівцям, що втікли з України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдумі запропонували дати громадянство Росії екс-беркутівцям, що втікли з України

У Держдумі запропонували дати громадянство Росії екс-беркутівцям, що втікли з України
Джерело:  Говорить Москва

Колишній бійцям "Беркуту", які втекли з України, можуть надати громадянство Росії.

Про це заявив представник комітету Держдуми РФ у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Говорить Москва".

"У цій ситуації можна було б вдатися або до програми добровільного переселення співвітчизників до Росії, або до положення про тимчасовий притулок, яке саме після подій в Україні було у нас введено в дію", - розповів він.

При цьому Затулін додав, що ці дії мають на увазі "певні процедури, але якщо самі громадяни України готові на них піти, то в цьому випадку вони можуть бути застосовані".

Читайте також: Втеча екс-беркутівців до Росії: сплили несподівані деталі

"Щоправда, це означає водночас вихід з громадянства України у відповідності з нашими нинішніми законами. Тому все залежить не тільки від нас, але і від них", - додав він.

У той же час він зізнався, що екс-беркутівці не можуть бути визнані в Росії політичними емігрантами.

"Вони в чистому вигляді є політичними емігрантами, але у нас політичний притулок не може бути надано громадянам країн, з якими у росії безвізовий порядок перетину кордону. А з Україною досі у нас саме такий порядок", - розповів Затулін.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше колишній боєць "Беркута" Віталій Гончаренко і троє його колег втекли до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?