Легендарний політолог назвав "єдино можливе" майбутнє для Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Легендарний політолог назвав "єдино можливе" майбутнє для Криму

Легендарний політолог назвав "єдино можливе" майбутнє для Криму
Джерело:  wyborcza.pl

На думку відомого американського політолога Збігнева Бжезинського, Крим не може повністю відійти Україні або Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю колишнього радника президента США з національної безпеки польському виданню Gazeta Wyborcza.

На його думку, компроміс щодо Криму можливий тільки з урахуванням трьох головних чинників: російського населення і військ РФ, українського населення і кримських татар.

"Мова не йде про передачу Криму повністю Україні, так само як і не може бути мови про відхід Криму цілком Росії", - підкреслив він.

Читайте також: Росія хоче перекинути до окупованого Криму "нетрадиційну" зброю

Бжезинський додав, що, на його думку, "з часом можливо як досягти певного політичного рішення, згідно з яким Крим буде повернутий якимось чином на основі визнання і врахування існування тих трьох елементів: нового російського шару, існуючого кілька десятиліть шару українського, а також частини, про яку до цього часу не говорили зовсім – кримські татари, які мають право на самовизначення".

У той же час він визнав, що описаний ним сценарій найближчим часом втілити нереально, але з часом, ймовірно, "він стане єдиним можливим".

Як повідомляв ONLINE.UA раніше мешканцям Криму запропонували відзначати не лише річницю анексії, але й дату захоплення півострова Російською імперією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?