ЗМІ: Росія стала головним постачальником вугілля в Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗМІ: Росія стала головним постачальником вугілля в Україну

ЗМІ: Росія стала головним постачальником вугілля в Україну
Джерело:  interfax.com.ua

Основними постачальниками вугілля в Україні за перший квартал 2017 року виявилися ПАР, Польща і Росія.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна", який цитує своє джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

За його словами, з ПАР на українські електростанції було доставлено 72,9 тис. тонн вугілля, з Росії - 221,6 тис. тонн, а з Польщі - 118,9 тис. тонн.

При цьому запаси вугілля на електростанціях України протягом березня 2017 року зросли на 5,2% (на 94,7 тис. тонн) і на 1 квітня склали 1 млн 921,9 тис. тонн.

Читайте також: Порошенко вніс ясність щодо вугілля з окупованого Донбасу

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив про підготовку проекту розпорядження про заборону поставок до України російського енергетичного вугілля.

За його словами, у міністерства є інформація, що росіяни планують брати вугілля з окупованої території Донбасу, збагачувати його в Ростові-на-Дону і продавати Україні як російське. При цьому Україні доведеться платити за нього вдвічі дорожче, ніж раніше.

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо за 7 днів всіх українських військових не звільнять із полону бойовиків, почнеться блокада окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади, яка призвела до дефіциту антрацитового вугілля і 15 лютого в Україні були введені надзвичайні заходи у сфері енергетики.

1 березня донецькі і луганські бойовики заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на окупованих територіях Донбасу, переходять під "зовнішнє управління".

У відповідь на це, РНБО на засіданні 15 березня прийняв рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування у зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств, вартість яких оцінюється в 2 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?