Стало відомо, скільки Росія втратила на торговій війні з Туреччиною
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, скільки Росія втратила на торговій війні з Туреччиною

Стало відомо, скільки Росія втратила на торговій війні з Туреччиною
Джерело:  online.ua

Через введення обмежень на імпорт товарів з Туреччини Росія втратила близько 1,3-1,5 мільярдів доларів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
Читайте також: Ердоган порадував фанатів Путіна порадою європейським туркам
Такий висновок міститься в моніторингу економічної ситуації, підготовленому Російською академією народного господарства та державної служби, Інститутом Гайдара і Всеросійської академії зовнішньої торгівлі.
Торгова війна Москви з Анкарою полягала в тому, що уряд РФ у 2015 році ввів заборону на ввезення таких продуктів з Туреччини: м'ясо птиці, томати, цибуля, капуста, огірки, гвоздики, апельсини, виноград, яблука, груші, абрикоси, сливи, суниця, а також сіль.
У підсумку, Туреччина у відповідь встановила мита на постачання низки російської продукції. При цьому Анкара зуміла переорієнтувати експортні потоки в тому числі в ті країни, які мають з Росією особливі торгові режими.
Так, повідомляється, що поставки в Білорусь зросли більш ніж у сім разів, в Казахстан - у 12,2 рази, в Азербайджан - 54,1 рази. У той же час у Росії місцеві виробники помідорів і огірків отримали нішу на ринку розміром 0,5 млрд доларів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що російський газовий монополіст "Газпром" може втратити свій найбільший актив в Туреччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?