Україна ввела нові антидемпінгові мита щодо Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ввела нові антидемпінгові мита щодо Росії

Україна ввела нові антидемпінгові мита щодо Росії

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила провести проміжний перегляд антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію з Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Повідомляється, що діючі антидемпінгові заходи були введені в травні 2008 року, а в липні 2014 року їх було продовжено на 5 років. Незважаючи на це, 30 березня було вирішено переглянути ці заходи через зупинку виробництва і відвантаження азотних добрив вітчизняними підприємствами. За словами вітчизняних виробників, ці санкції недостатньо запобігають шкоді, яку здійснює демпінговий імпорт з Росії в Україну.

"Взявши до уваги обидві позиції, члени комісії погодилися, що існує необхідність для дослідження ситуації на ринку мінеральних добрив в рамках проміжного перегляду. Також комісія прийняла рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну кругів шліфувальних на керамічній зв'язці походженням з Російської Федерації", - повідомили в прес-службі.

Читайте також: Стало відомо, скільки Росія втратила на торговій війні з Турцією

«... Антидемпінгове мито терміном на 5 років застосовується в розмірі: для експортера-виробника відкритого акціонерного товариства «Волзький абразивний завод» (ВАТ« ВАЗ »), що розташований в місті Волзький Волгоградської області - 6,54%; для інших експортерів і в цілому для Російської Федерації - 33,83%», - сказано в повідомленні.

Крім того, комісія прийняла рішення про проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Турції заявили про введеня високих мит на імпорт сільськогосподарської продукції із Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?