Путін і Порошенко обговорили телефоном великоднє перемир'я на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін і Порошенко обговорили телефоном великоднє перемир'я на Донбасі

Путін і Порошенко обговорили телефоном великоднє перемир'я на Донбасі
Джерело:  Кремль

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом; сторони обговорили відновлення великоднього перемир'я на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

У повідомленні, яке з'явилося на сайті в ніч на 18 квітня, сказано, що лідери країн "нормандської четвірки" знову підтвердили прихильність виконання Мінських угод у сфері безпеки і з політичних аспектів врегулювання. Вони вітали домовленість про відновлення пасхального перемир'я, досягнутого в ході засідання Контактної групи 29 березня, і підкреслили важливість його суворого дотримання.

Читайте також: Війна на Донбасі: українських бійців активно обстрілюють із мінометів

Також уточнюється, що лідери країн закликали активізувати роботу щодо вирішення проблеми обміну утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх".

У повідомленні також сказано про те, що в ході переговорів було висловлено співчуття у зв'язку з випадками погроз стосовно Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також була висловлена вдячність президенту Французької Республіки Франсуа Олланду за його зусилля в рамках "нормандської четвірки" і надія на те, що роботу в цьому форматі буде продовжено після президентських виборів у Франції.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики так званої ДНР-ЛНР 17 квітня станом на 18.00 22 раза обстріляли позиції українських бійців АТО на Донбассі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?