Референдум в Туреччині: Трамп привітав Ердогана з успіхом
Категорія
Світ
Дата публікації

Референдум в Туреччині: Трамп привітав Ердогана з успіхом

Референдум в Туреччині: Трамп привітав Ердогана з успіхом

У Білому домі заявили, що президент США Дональд Трамп подзвонив президенту Туреччини Реджепу Ердогану і привітав його з успіхом на референдумі щодо розширення повноважень глави деджави.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Повідомляється, що Трамп подзвонив Ердогану, незважаючи на стурбованість, висловлену раніше Держдепартаментом США, європейськими спостерігачами і опозиційними партіями Туреччини. Зокрема, зовнішньополітичне відомство США в своїй заяві закликало турецьку владу поважати різні точки зору і «підтримувати змістовний політичний діалог» з опозиційними партіями.

Читайте також: В Туреччині офіційно визнали результати референдуму Ердогана

Нагадаємо, турецька опозиція з Республіканської народної партії заявила про низку порушень, які могли вплинути на результати референдуму. Зокрема, опозиціонери вимагають перерахунку і заявляють, що оскаржуватимуть результати 37 відсотків виборчих дільниць.

Запропоновані конституційні зміни, за підрахунками виборчої комісії Туреччини, підтримали 16 квітня 51,4% виборців. Підтримані на референдумі 18 конституційних поправок потенційно дозволять Ердогану залишатися при владі до 2029 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Туреччини після оголошення результатів конституційного референдуму прийняла рішення продовжити режим надзвичайного стану, впроваджений після спроби держперевороту, ще на три місяціа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?