Луценко розповів про хід операції зі знищення "бурштинової мафії"
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко розповів про хід операції зі знищення "бурштинової мафії"

Луценко розповів про хід операції зі знищення "бурштинової мафії"
Джерело:  ГПУ

У Рівненській області триває операція з ліквідації "бурштинової мафії", говорити про її знищення передчасно, але їй було завдано серйозного удару.

Про це розповів генеральний прокурор Юрій Луценко, представляючи нового прокурора Рівненщини Богдана Подубинського, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресс-службу ГПУ.

"На жаль, я не можу сказати, що та операція остаточно покінчила з "бурштиновою мафією". На цей момент, за нашими оперативними даними, цій мафії було завдано удару, і операція з її ліквідації триває", - зазначив генпрокурор.

За його словами, прокуратура розслідує створення і діяльність злочинної організації, яка отримувала вигоду за безперешкодне здійснення видобутку бурштину-сирцю.

Читайте також: Бурштинові війни: мережу вразило нове відео з Рівненщини

Луценко додав, що за час здійснення досудового розслідування було проведено 183 обшуки, в ході яких виявлено готівку, золоті коштовності, зброю, бурштин різних фракцій та засоби для його видобутку, чорну бухгалтерію та схему розподілу коштів; здійснено понад 200 негласних слідчих (розшукових) дій.

Крім того, за результатами здійснення досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто 31 особу, проти 25 осіб суди ухвалили обвинувальні вироки.

Також Луценко зазначив, що під час розслідування одна особа добровільно повідомила слідство про те, що брала участь у скоєнні злочинів і заявила про готовність сприяти слідству. Прокурор уклав з нею угоду про визнання винуватості, а судом винесено обвинувальний вирок.

Погодилися допомагати слідству ще кілька людей.

Генпрокурор також додав, що серед підозрюваних, які знайомляться з матеріалами справи – колишній заступник прокурора Рівненської області, колишній керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній начальник Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній працівник Управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління УМВС України в Житомирській області, слідча слідчого управління Головного управління Нацполіції в Рівненській області і старший оперуповноважений в особливо важливих справах СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше копачі бурштину заблокували підрозділ поліції та розвалили міст, аби повернути вилучені в них засоби видобутку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?