В Одесі викрали скульптуру солдата Швейка, подаровану чехами
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі викрали скульптуру солдата Швейка, подаровану чехами

В Одесі викрали скульптуру солдата Швейка, подаровану чехами
Джерело:  Думська

В ніч на вівторок, 18 квітня, в Одесі невідомі викрали з фасаду пивної «Гамбрінус» міні-скульптуру чеському літературному герою - бравому солдату Швейку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Думську.

Скульптуру подарували Одесі в минулому році на день міста. Ініціатором встановлення композиції були представники товариства Ярослава Гашека в Чехії.

«Це міжнародний скандал. Ми, чесно кажучи, всі в шоці. Подібні випадки вандалізму, на жаль, почастішали. Скульптуру викрали, зрозуміло, заради металу, але ж це витвір мистецтва», - заявила директор департаменту культури та туризму Одеської міськради Тетяна Маркова.

Читайте також: В Одесі четверо бандитів з битами відібрали у перехожого сумку з мільйоном

Автором одеського Швейка є скульптор Михайло Колодко, який до цього створив дві подібні роботи - одну в чеському містечку Ліпніце-над-Сазавою, а другу - в Ужгороді. У департаменті культури і туризму сподіваються на те, що поліції вдасться знайти зловмисників, вивчивши відео з камер зовнішнього спостереження

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 квітня, у День звільнення Одеси від німецько-фашистських військ, біля пам’ятника Невідомому матросу відбулися сутички між проукраїнськими активістами і людьми, які прийшли покласти квіти до монумента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?