Через десять років роботи будуть дешевші за українців - фінасовий аналітик Сергій Фурса
Категорія
Економіка
Дата публікації

Через десять років роботи будуть дешевші за українців - фінасовий аналітик Сергій Фурса

Через десять років роботи будуть дешевші за українців - фінасовий аналітик Сергій Фурса
Джерело:  online.ua

В Україні через інфляцію та падіння гривні подешевшала робоча сила, а це може привабити іноземних інвесторів.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів фінансовий аналітик Сергій Фурса.

Читайте також: Без тиску МВФ в Україні проведена тільки одна реформа - Сергій Фурса

Експерт вважає, що така ситуація протримається ще років 10, а тоді інвестору буде вже невигідно вкладати гроші в Україну, бо людей буде дешевше замінити роботами.

"Для України вкрай важливі іноземні інвестиції, без них країна схожа на барона Мюнхгаузена, який намагається за волосся витягнути себе з болота. А це неможливо, закони фізики так не працюють. Але для того щоб прийшли інвестори, потрібен сигнал, адже зараз для них Україна - країна третього світу, з якої ніхто не хоче працювати. Щоб інвестори прийшли, ми повинні дати яскравий спалах позитиву. Коли продали "Криворіжсталь", у нас реально черга стояла: "Покажіть, що у вас ще є?", - розповів Фурса.
"Якщо правильно продати зараз пару підприємств, то з'явиться зацікавленість. Тому що ми зараз володіємо локальною перевагою: через девальвацію гривні в Україні зараз дешева робоча сила, що може нам зараз допомогти створювати робочі місця. А через десять років цієї переваги вже може не бути, відбудеться роботизация виробництва, роботи будуть дешевші за українців", - вважає аналітик.

Фурса припустив, що через декілька років роботизація забере робочі місця не тільки у українців, але й у китайців.

"Поки цього не сталося, ми повинні скористатися цією перевагою. Через десять років ніхто не подумає тут нічого будувати, під Берліном в полях будуть створювати виробництва, де роботи стануть клепати потрібну продукцію - це навіть не забере робочі місця у німців, тільки у китайців і українців", - заявив він.

Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Без інвестицій Україна схожа на барона Мюнхгаузена - Сергій Фурса

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?