Біля кордонів США перехоплено два бомбардувальники Росії, здатних нести ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Біля кордонів США перехоплено два бомбардувальники Росії, здатних нести ядерну зброю

Біля кордонів США перехоплено два бомбардувальники Росії, здатних нести ядерну зброю
Джерело:  Fox News

Винищувачі Військово-повітряних сил США біля узбережжя Аляски перехопили два російських бомбардувальники Ту-95, що здатні нести ядерну зброю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News, який посилається на власні джерела в уряді.

Як стало відомо, російські літаки пролетіли на відстані близько 100 миль (160 км) від американського острова Кадьяк і в 280 милях (450 км) на північний захід від бази ВПС США Елмендорф.

Цей інцидент з російськими військовими біля кордонів США став першим з моменту вступу Дональда Трампа на посаду голови Білого дому.

Читайте також: Кремль вже знищував сотні тисяч солдатів НАТО: про нові плани Путіна біля кордонів України

Пізніше у Міністерстві оборони Росії підтвердили, що два бомбардувальники Ту-95МС під час повітряного патрулювання в районі Аляски супроводжували винищувачі F-22 ВПС США, передає РИА Новости.

За словами російських військових, 17 квітня два стратегічні бомбардувальники Ту-95МС з авіабази Українка в Амурський області виконували завдання за планом повітряного патрулювання. Маршрут польоту проходив через нейтральні води над акваторією Тихого океану, уздовж Алеутських островів.

"Літаки пролетіли близько 5000 кілометрів на швидкостях до 850 км/год і висоті до 10 тисяч метрів. Тривалість польоту склала більше 7 годин. Над міжнародними водами в районі Аляски літаки Ту-95МС супроводжувалися винищувачами F-22 ВПС США протягом 27 хвилин", — йдеться у повідомленні.

При тому росіяни запевнили, що всі польоти їхніх військових літаків "виконувалися і виконуються в суворій відповідності з Міжнародними правилами використання повітряного простору над нейтральними водами, не порушуючи кордонів інших держав".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше біля узбережжя Латвії, в який проводяться навчання НАТО, було виявлено підводні човни ВМС Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?