Бойовики знову зірвали звільнення українських заручників - Геращенко
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики знову зірвали звільнення українських заручників - Геращенко

Бойовики знову зірвали звільнення українських заручників - Геращенко

Бойовики так званих ДНР та ЛНР в черговий раз заблокували звільнення українських заручників, які утримуються на окупованих територіях Донбасу.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

За її словами, 18 квітня представники ОБСЄ, СБУ та українського омбудсмена приїхали до Маріуполя, аби провести опитування ув'язнених і встановити, чи хочуть вони, аби їх обміняли на українських заручників.

Однак ця процедура так і не розпочалася, оскільки "в останню хвилину" бойовики відмовилися від її проведення, не погодившись на участь ОБСЄ.

Читайте також: У бойовиків ДНР вразили цифрою полонених для обміну

"Тактика ОРДЛО і їхніх російських кураторів очевидна – заблокувати процес звільнення заручників, повністю виключити з гуманітарного діалогу міжнародні гуманітарні організації", - написала Геращенко.

Також вона зазначила, що і бойовикам, і Росії вигідно блокувати звільнення заручників, бо вони використовують цю тему для "внутрішньої дестабілізації і колотнечі, через знущання з родин заручників цією невідомістю і неможливістю змінити ситуацію, витягти хлопців".

"Москві потрібні заручники для шантажу і торгу", - резюмувала Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 квітня представники Міжнародного комітету Червоного Хреста вперше за час війни на Донбасі зустрілися із українськими бранцями на Донбасі і передали їм невелику допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?