Порошенко розповів, яке місце українська армія посідає в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, яке місце українська армія посідає в Європі

Порошенко розповів, яке місце українська армія посідає в Європі
Джерело:  interfax.com.ua

Під час офіційного візиту до Великобританії президент України Петро Порошенко заявив, що українська армія посідає 8-е місце серед армій Європи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ми щорічно витрачаємо 5% ВВП на безпеку і оборону - більше, ніж деякі члени НАТО. В даний час українська армія займає восьме місце в Європі", - сказав Порошенко під час виступу в Chatham House.

За словами глави держави, це єдина армія, яка не тільки стикається з російською агресією, але і здатна ефективно її стримувати.

"Це може змусити вас почувати себе в безпеці. Це відволікає агресію від ваших будинків. Хіба це не те, що Захід повинен розуміти у першу чергу? Я думаю, що повинен", - сказав Порошенко.

Читайте також: "Вона не наїсться": Порошенко порівняв Росію з крокодилом

На думку Порошенка, Захід повинен розуміти, що "Кремль одержимий своїм імперським минулим".

"Прагнення Росії до гегемонії не зупиниться на Україні. Вчора це були Молдова і Придністров'я, вчора це були Грузія, Абхазія і Осетія. Сьогодні це Сирія і Україна. Хто буде наступним?", - підкреслив президент України.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом; сторони обговорили відновлення великоднього перемир’я на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?