Потенційно небезпечний астероїд наблизиться до Землі на рекордну відстань
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Потенційно небезпечний астероїд наблизиться до Землі на рекордну відстань

Потенційно небезпечний астероїд наблизиться до Землі на рекордну відстань

В ніч на 20 квітня поблизу Землі пролетить потенційно небезпечний астероїд, розміри якого становлять від 0,64 до 1,5 км в діаметрі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міжнародні ЗМІ.

Читайте також: В NASA назвали новое место возможного существования жизни в Солнечной системе
Повідомляється, що вперше за 400 років небесне тіло такого розміру так близько наблизиться до Землі. Астероїд JO25 буде пролітати на відстані у 1,77 мільйона кілометрів (4,6 відстані від Землі до Місяця).

У момент зближення з Землею 2014 JO25 буде добре видно навіть в аматорські телескопи за рахунок своєї високої відбивної здатності. При цьому швидкість його руху доволі велика - 33 м/с (біля 120 тисяч кілометрів на годину).

Повідомляється, що цей астероїд було відкрито у 2014 році в обсерваторії Маунт-Леммон у США. Його внесено у список потенційно небезпечних за рядом параметрів (усього у межах Сонячної системи таких тіл - біля 4,7 тисяч). У разі, якщо він впаде на Землю, вчені розрахували, що це може зруйнувати один континент - навіть якби падіння сталося в океані.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені дізнались, що зірка-карлик Gliese 710 направляється до нашої Сонячної системи і може по шляху збити мільйони астероїдів прямо на Землю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?