Вчені показали, як виглядала жінка 13 тисяч років тому
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені показали, як виглядала жінка 13 тисяч років тому

Вчені показали, як виглядала жінка 13 тисяч років тому
Джерело:  Cambridge Dictionary

Вчені змогли відтворити зовнішній вигляд жінки, котра жила понад 13,5 тисяч років тому на території сучасного Таїланду.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Antiquity.

Рештки жінки були знайдені в печері Там Лод, на півночі Таїланду, 2002 року. Серед знахідок археологів виявилися фрагменти черепа, зуби та декілька кісток. Їхній вік дослідники оцінили в 13640 років.

Самій жінці на момент смерті було 25-35 років, а її зріст становив 152 см.

Читайте також: Вчені знайшли рештки одного з найстаріших родичів динозаврів

Щоб відновити риси її обличчя, фахівці спочатку реконструювали череп, а потім провели пошук по глобальній базі, яка враховує розміри черепа, та інші характеристики зовнішності людей з усього світу аж до відтінку шкіри.

Було відібрано 720 жінок з 25 країн, чиї показники збігалися з даними археологічних вимірювань, дослідники створили усереднене обличчя на основі їхніх фотографій.

Така техніка використовувалася вперше. Дослідники намагалися уникнути певних рис обличчя або виразів, що вважаються характерним для людей минулого.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в Італії померла найстарша жінка в світі, котра була останньою людиною, народженою у XIX столітті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?