Похолодання та сніг в Україні: стало відомо про нову загрозу весняній погоді
Категорія
Події
Дата публікації

Похолодання та сніг в Україні: стало відомо про нову загрозу весняній погоді

Похолодання та сніг в Україні: стало відомо про нову загрозу весняній погоді
Джерело:  online.ua

Після несподіваного похолодання і сильних снігопадів у декількох східних регіонах України 18-19 квітня, українців очікує ще один неприємний сюрприз.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook синоптика Наталки Діденко.

Читайте також: Через сильні снігопади у Дніпрі закривають школи

За її словами, на Україну насувається циклон з Балкан, який принесе не тільки сильні опади, але й потужний вітер.

"У четвер (20 квітня - ред.) сніговий циклон нарешті залишить нашу територію і піде на північний схід. Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Херсонська, Миколаївська та інші області, які зачепила небезпечна негода, зможуть перевести подих і позализувати синоптичні лапи снігу хуртовин та заметів. Там прояснить, опади припиняться і навіть вийде холодне сонце подивитися на це біле диво", - повідомила Діденко.

"Але щось в нашому данському королівстві метеорологічному й далі неспокійно. З Балкан до нас готується стрибнути черговий циклон. Його добре видно на фото з супутника. Звати його Петер. Тому завтра на південному заході України очікується складна погода. В Одеській, Вінницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській, південній частині Львівської та Закарпатської областей очікується дощ та мокрий сніг. Плюс сильний вітер. А це означає, що якщо піде сніг, то у поєднанні з вітром буде непереливки на дорогах і в горах", - написала синоптик.

Як повідомляв ONLINE.UA, у міністерстві інфраструктури розповіли, що аномальні погодні умови, які запанували у декількох східних регіонах України 18-19 квітня, вже стали причиною смертей семи громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?