У США заявили про намір домогтися скасування ЧС-2018 в Росії через Сирію
Категорія
Спорт
Дата публікації

У США заявили про намір домогтися скасування ЧС-2018 в Росії через Сирію

У США заявили про намір домогтися скасування ЧС-2018 в Росії через Сирію
Джерело:  News8

Американський сенатор від штату Коннектикут Річард Блюменталь заявив про свій намір домогтися скасування проведення Чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії через її дій в Сирії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю сенатора телеканалу News8.

Блюменталь розповів, що збирається направити в Міжнародну федерацію футболу (ФІФА) лист із закликом відмовити Росії в праві проводити ЧС-2018. За його словами, проведення турніру такого масштабу в РФ підтримує его російського президента Володимира Путіна.

"Проведення чемпіонату світу з футболу має більше, ніж просто символічне значення - він винагороджує Росію. Це дозволяє Путіну залишатися значущим на міжнародній арені і підтримує його его, дозволяючи йому відчувати самовдоволення і здійснювати наймерзенніші речі, які тільки бачив світ", - пояснив він.

Читайте також: Росія не хоче платити ФІФА за права на трансляцію ЧС-2018

Більш того, Блюменталь заявив про свою готовність зробити і інші кроки "в разі необхідності".

"Я сподіваюся, мій лист про позбавлення права проведення чемпіонату світу підтримають кращі люди з ФІФА. Але при необхідності я готовий робити подальші кроки для просування цієї ідеї", - зазначив він.

Як повідомляв ONLINE.UA,  російський чиновник Володимир Джабаров запропонував заборонити в’їзд в Росію лідерам збірної України, якщо наша команда вийде на Чемпіонат світу-2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?