"Конструктивний підхід": в МЗС прокоментували рішення суду в Гаазі за позовом проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

"Конструктивний підхід": в МЗС прокоментували рішення суду в Гаазі за позовом проти Росії

"Конструктивний підхід": в МЗС прокоментували рішення суду в Гаазі за позовом проти Росії

У Міністерстві закордонних справ України назвали рішення Міжнародного суду ООН, який підтримав позицію української сторони в питанні дискримінації окупаційних властей Криму за національною ознакою, проте не визнав фінансування Росією тероризму, "конструктивним підходом".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль.

"З огляду на те, що це перше рішення суду по цій Конвенції - ми маємо дуже конструктивний підхід суду", - написала дипломат.

За її словами, суд визнав логіку України в підходах до застосування Конвенції з протидії фінансуванню тероризму. При цьому в України тепер є "достатньо розуміння, які саме докази ми будемо представляти на стадії слухань по суті".

Читайте також: Міжнародний суд в Гаазі відмовив у тимчасових заходах проти Росії за фінансування тероризму

Зеркаль наголосила, що суд в Гаазі під час слухань повернувся до питання подій на Донбасі за власною ініціативою.

"У пункті 104 рішення суд визначив, що очікує від сторін роботи над повним виконанням Мінського пакету заходів. (Наголошуємо, що навіть в цьому питанні суд використовував логіку України щодо сумісності судового процесу і Мінського процесу)", - заявила заступник голови МЗС.

У зв'язку з цим Україна очікує від РФ "невідкладно і в повній мірі виконувати рішення суду і припинити порушення міжнародного права".

"Ми закликаємо все міжнародне співтовариство дуже ретельно стежити за виконанням Росією рішення цього суду і залучати Росію до відповідальності за кожен факт порушення цього рішення", - написала Зеркаль.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 січня МЗС України подало до Міжнародного суду ООН в Гаазі позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?