У Росії після побиття помер журналіст, який розповів про зв'язки Путіна з криміналом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії після побиття помер журналіст, який розповів про зв'язки Путіна з криміналом

У Росії після побиття помер журналіст, який розповів про зв'язки Путіна з криміналом
Джерело:  RFI

У Москві помер журналіст і співзасновник російської газети "Новий Петербург" Микола Андрущенко, якого 9 березня побили невідомі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Rfi.

Колега загиблого повідомила, що 9 березня Андрущенка підібрала на вулиці машина швидкої допомоги. Журналіста, який йшов на ділову зустріч, побили невідомі. У лікарні йому зробили операцію, понад два тижні він перебував у стані штучної коми. 19 квітня на 74-му році життя Андрущенко помер.

Читайте також: Макаревич розбурхав соцмережі великоднім посланням про ненависть росіян

Головний редактор "Нового Петербурга" Денис Усов припустив, що причиною нападу на Андрущенко могли стати гострі публікації газети. Сам Андрущенко багато писав про "бандитський Петербург" 90-х, про кримінального авторитета Володимира Кумарину, якого, за його словами, бачив у приймальні Путіна у пітерській мерії, про колишнього директора відомого дачного кооперативу "Озеро" Володимира Смірнова.

Андрущенко також виступив у документальному фільмі "Хуізмістерпутін" 2015 року, який отримав широку популярність. У фільмі журналіст розповідав про те, що чинний президент РФ був "спостерігачем" за мером Санкт-Петербурга Анатолієм Собчаком, а також про те, що у Путіна "практично не було друзів серед нормальних людей, але зате траплялися друзі серед кримінального світу".

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 квітня в російському Санкт-Петербурзі було затримано близько 50 учасників прогулянки "Нової опозиції".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?