Рева: Трирівневу модель пенсійної реформи запроваджуватимуть поетапно
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рева: Трирівневу модель пенсійної реформи запроваджуватимуть поетапно

Рева: Трирівневу модель пенсійної реформи запроваджуватимуть поетапно
Джерело:  online.ua

В уряді прем'єр-міністра Володимира Гройсмана планують поетапне впровадження трирівневої пенсійної реформи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви міністра соціальної політики Андрія Реви в ефірі телеканалу "112 Україна".

Читайте також: Гройсман розповів, на скільки піднімуть пенсії в цьому році

"Ми передбачаємо поетапне запровадження класичної моделі пенсійної системи, яка складається з трьох рівнів: солідарного, обов’язкового накопичувального та добровільного накопичувального", - повідомив міністр.

"Але, за будь яких обставин, принаймні 75% пенсії мають складати надходження від солідарного рівня пенсійного забезпечення", - додав Рева.

За словами міністра, на сьогодні актуальним етапом пенсійної реформи є саме стабілізація солідарної системи, тобто усунення дефіциту Пенсійного фонду.
Він наголосив, що для цього в Україні є і відповідні ресурси, і розроблена відповідна концепція, яка передбачає перехід від популістичної зрівнялівки до справедливої мотивації громадян чесною працею заробляти власне достойне пенсійне забезпечення.
"Популістичний підхід деяких попередніх керівників призвів до тої ситуації, у якій держава опинилася сьогодні, – зрівнялівка у розмірах пенсійного забезпечення тих, хто чесно працював все життя, та тих, хто не пропрацював жодного дня, призвела до демотивації людей сплачувати внески у Пенсійний фонд, і, в результаті, до його дефіциту в розмірі понад 140 мільярдів гривень", - повідомив урядовець.

"Тому сьогодні у нас один працюючий утримує одного пенсіонера, – це найгірший показник в Європі – на 12 мільйонів пенсіонерів приходяться 12 мільйонів працюючих громадян, які сплачують внески. При цьому у нас є величезний масив людей, які працюють і не сплачують внески, а такого взагалі у жодній країні Європи немає! Всього ж в Україні 26 мільйонів працездатного населення, – тобто у нас є величезний резерв для залучення платників внесків до Пенсійного фонду", - наголосив Андрій Рева.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Андрій Рева повідомив, що в уряді Володимира Гройсмана планують провести підвищення пенсій з 1 жовтня, на це в бюджеті виділено 11 мільярдів гривень.

Раніше про необхідність проведення пенсійної реформи наголошували в Міжнародному валютному фонді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?