Закон щодо створення Єдиного держреєстру військовозобов'язаних набув чинності
Категорія
Україна
Дата публікації

Закон щодо створення Єдиного держреєстру військовозобов'язаних набув чинності

Закон щодо створення Єдиного держреєстру військовозобов'язаних набув чинності

Закон про створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних, що був підписаний президентом Петром Порошенком 14 квітня, набув чинності в четвер, 20 квітня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські Новини".

Текст закону був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради України "Голос Украини" в середу, 19 квітня, і набуває чинності в наступний день після опублікування.

Читайте також: Річниця бойових дій на Донбасі: в мережі з'явилося яскраве відео

Нагадаємо, що згідно з текстом законопроекту, Реєстр є централізованою базою персональних і службових даних військових, та ведеться в електронній формі. Його власником є Міноборони, а розпорядником, - Генштаб ЗСУ.

Персональними даними вважаються: ПІБ; дата й місце народження; стать; місце проживання й перебування; ПІБ й дата народження батьків; реквізити паспорта; відомості про визнання особи недієздатною; відомості про зайнятість; реєстраційний номер облікової картки платника податків; оцифроване зображення обличчя людини; відомості про дату виїзду за межі України й дату повернення на територію України; відомості про освіту.

В той самий час, до службових даних відносяться відомості про виконання призовником військового обов'язку й військово-облікової спеціальності з переліку Міноборони.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Верховній Раді України рішення про створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних прийняли 16 березня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?