Турчинов: Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Турчинов: Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни

Турчинов: Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни
Джерело:  online.ua

Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, нарощує військову міць і активно збільшує свою армію, заявляє секретар РНБО України Олександр Турчинов.

Таку думку секретар РНБО висловив на відкритті програми: "Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України" у Києво-Могилянській бізнес-школі, онлайн-трансляцію якої вів ONLINE.UA.

"Кремль продовжує готуватися до повномасштабної війни, що становить загрозу для всієї Європи", - сказав Турчинов.

Читайте також: У Путіна переполошилися через жарт Турчинова.

За словами секретаря РНБО, РФ також підсилює свої позиції на непідконтрольних Києву територіях на Донбасі: кількість бойовиків планується збільшити до 50 тис. Турчинов також заявив, що до ведення бойових дій на сході України залучаються курсанти військових навчальних закладів в РФ.

"Уздовж кордону вже розгорнуто угруповання збройних сил РФ до 50 тис., без урахування бойовиків 1-го та 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях. Триває збільшення чисельності 1-го та 2-го армійських корпусів, планується збільшити їх до 55 тис осіб", - зазначив він.

"Гучна інформаційна кампанія з набору повинна замаскувати перекидання на Донбас кадрових військових і найманців з Росії", - додав Турчинов

Секретар РНБО підкреслив, що російські військові, розміщені вздовж кордону, здатні упродовж 2-3 годин вторгнутися на територію України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Турчинов заявив, що світ вже пройшов "точку неповернення" після агресивних дій Російської Федерації в Криму та на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?