Mastercard розробила платіжну картку з датчиком відбитків пальців
Категорія
Технології
Дата публікації

Mastercard розробила платіжну картку з датчиком відбитків пальців

Mastercard розробила платіжну картку з датчиком відбитків пальців
Джерело:  BBC

Міжнародна платіжна система Mastercard заявила про створення нового типу платіжних карток зі сканером відбитків пальців.

Такі карти вже були випробовані у Південній Африці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

Читайте також: Шахраї масово крадуть гроші з карток українців: кілька способів захисту

Відзначається, що попередні біометричні платіжні картки працювали тільки при використанні окремого сканера відбитків, в той час як нові картки мають і цифровий шаблон власника картки, і власний датчик для зчитування на місці продажу.

В той самий час деякі з експертів впевнені, що використання відбитків пальців не є надійним. "Усе, що мені потрібно, це скло чи щось, до чого ви торкалися", - коментує розробку керівник науковців у берлінській Security Research Labs Карстен Нохл.

Проте директор Mastercard з питань охорони і безпеки Аджей Бхалла вважає, що розроблена технологія є зручнішою з існуючих.

"У комбінації з пінкодом і чіпом - пінкод є слабшим елементом. За допомогою відбитків, ми позбавляємось цього. Відбиток дозволяє уникнути використання жахливих паролів. І навіть найбільш довірлива людина не відріже палець, якщо [злочинець] мило про це попросить", - підкреслив він.

Біометрична верифікація буде використовуватися виключно для здійснення покупок в магазинах, в той час як онлайн-покупки та інші транзакції ще потребують розробки додаткових заходів безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Нацбанк України заборонив використання електронних грошей платіжних систем Webmoney, Яндекс.Деньги, QIWI Wallet і Wallet one/Єдиний гаманець на території держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?