У Британії дозволили стріляти на ураження у водіїв-терористів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії дозволили стріляти на ураження у водіїв-терористів

У Британії дозволили стріляти на ураження у водіїв-терористів
Джерело:  BBC

Після нещодавніх терактів у Британії правоохоронцям дозволили стріляти на ураження у водіїв-терористів, які використовують автомобіль для наїзду на громадян.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Російську службу BBC.

За повідомленням видання, британським поліцейським не дозволяли стріляти у водіїв рухомих транспортних засобів через те, що це могло створити додаткові труднощі. Однак після терактів у Лондоні, Ніцці та Берліні було вирішено змінити це негласне правило.

Читайте також: "Вбивця з Facebook" застрелився під час переслідування поліцією

За словами одного з провідних експертів державної поліції по збройному поліцейському патрулюванню Саймона Честермана, одна з найбільших труднощів для поліцейських в такій ситуації полягає в ризику того, що кулі при стрільбі можуть рикошетом відлетіти від скла.

"Раніше наша політика поведінки в таких ситуаціях зводилася до того, щоб не стріляти в транспортний засіб, що рухається через небезпеку, яку ми могли створити, потрапивши у водія…Але якщо машина спочатку використовується як зброя нападу, не так вже й багато можливостей її зупинити, особливо якщо це велика вантажівка. ", - продовжив він.

Честерман також повідомив, що, згідно з переглянутими після недавніх терактів правилами поведінки, тактика озброєних поліцейських стане куди більш агресивною. Замість наказу "виявити, оточити і нейтралізувати" озброєні поліцейські тепер повинні будуть слідувати наказу "виявити та надати протидію".

Також, за словами Честермана, кількість озброєних поліцейських, задіяних в Англії та Уельсі, буде збільшено приблизно на півтори тисячі осіб і досягне 10 500 до наступного року.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Франції Маттіас Текле заявив, що в Марселі затримані двоє підозрюваних, які, за даними поліції, планували влаштувати терористичну атаку під час президентських виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?