ФСБ встановила замовника теракту в пітерському метро
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ встановила замовника теракту в пітерському метро

ФСБ встановила замовника теракту в пітерському метро
Джерело:  BBC

Голова ФСБ РФ Олександр Бортніков заявив, що служба встановила замовника вибуху в метро Санкт-Петербурга.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

"Практично встановили. Так, так, встановили", - сказав Бортніков, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, "усе, що пред'явили офіційно, свідчить про підготовку терористами того акту, який стався у пітерському метрополітені. Будемо поступово вводити вас у курс справи". Інших подробиць голова ФСБ РФ не повідомив.

Читайте також: Російський мер запропонував вшанувати жертв теракту "запальним сміхом"

Нагадаємо, 3 квітня на перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут" у вагоні поїзда пролунав вибух. Загинуло 15 людей, десятки поранені.

Невдовзі після вибуху у вагоні на станції "Площа Повстання" виявили та знешкодили ще один вибуховий пристрій.

Слідство вважає безпосереднім виконавцем нападу громадянина Росії Акбаржона Джалілова 1995 року народження, уродженця Киргизії. Згодом ФСБ повідомила про затримання одного з організаторів вибуху в метро - Аброра Азімова 1990 року народження. Затриманого підозрюють у тому, що він "здійснив підготовку терориста-смертника Акбаржона Джалілова".

Як повідомляв ONLINE.UA, затриманий у Підмосков’ї підозрюваний в організації вибуху в метро Санкт-Петербурга, в результаті якого 3 квітня загинуло 15 осіб, визнав свою провину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?