Столичних продавців та офіціантів зобов'яжуть спілкуватися з клієнтами українською
Категорія
Культура
Дата публікації

Столичних продавців та офіціантів зобов'яжуть спілкуватися з клієнтами українською

Столичних продавців та офіціантів зобов'яжуть спілкуватися з клієнтами українською

Послуги в сфері обслуговування в Києві будуть надаватися українською мовою.

Про це йдеться в проекті “Про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині”, що був прийнятий на пленарному засіданні Київської міської ради, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Київміськради.

Читайте також: Під час пасхальної служби у Севастополі читали Євангеліє українською мовою

Рішення було прийняте в першому читанні голосами 91 депутата.

Документ встановлює українську - мовою роботи, документації та діловодства в Києві, та передбачає, що всі форми візуальної рекламної продукції мають бути написані українською (або іншою мовою, але з обов'язковим перекладом чи транслітерацією).

"Також відповідний проект рішення покликаний чітко окреслити, що всі послуги в сфері обслуговування в столиці — спілкування з клієнтами, меню в закладах громадського харчування тощо, першочергово повинно здійснюватися українською мовою. Переходити на іноземну мову варто лише тоді, коли клієнт сам про це попросить. Це рішення носитиме рекомендаційний характер і покликане відновити історичну справедливість щодо нашої мови, яка століттями пригнічувалася", - прокоментував рішення депутат Київради Юрій Сиротюк.

"Я вважаю, що це абсолютно правильна ініціатива, і як громадянин, я хочу щоб до мене зверталися українською мовою і пропонували меню рідною мовою. Але якщо ми вже взялися за цю проблему, то треба вирішувати її системно, у відповідності з усіма юридичними нормами. Необхідно також прописати конкретні механізми його реалізації", - додав секретар Київміськради, заступник міського голови Володимир Прокопів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у мережі з’явилося відео, де представники країн-учасниць Євробачення-2017 вимовляють деякі фрази українською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?