Петренко пояснив, чим для Росії може обернутися ігнорування рішення Суду ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Петренко пояснив, чим для Росії може обернутися ігнорування рішення Суду ООН

Петренко пояснив, чим для Росії може обернутися ігнорування рішення Суду ООН
Джерело:  ua.censor.net.ua

У разі невиконання Росією проміжного рішення Міжнародного суду ООН щодо дотримання Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, цей прецедент може бути винесено на розгляд Генасамблеї ООН.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна, передає ONLINE.UA.

"Якщо не виконують проміжні рішення, то так само, як і в разі невиконання основного рішення, механізми визначено статутом ООН. Тобто можна виносити це питання на розгляд Генасамблеї (ООН, - ред.)", - сказав міністр юстиції України Павло Петренко.

Читайте також: Порошенко назвав рішення Міжнародного суду ООН "багатообіцяючим": опубліковано відео

Також, за інформацією видання, коментуючи в цілому факт взяття до розгляду позову України в частині дотримання Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також ухвалення проміжного рішення, міністр сказав:

"Те, що стосовно Криму вони ухвалили рішення про забезпечення позову, це дійсно дуже великий плюс".

Нагадаємо, 19 квітня Міжнародний суд ООН оголосив проміжне рішення за позовом "Україна проти РФ". Суд визнав за собою юрисдикцію у справі "Україна проти Росії", але відмовив у тимчасових заходах проти Росії щодо конвенції про заборону фінансування тероризму.

Також Міжнародний суд зобов'язав Україну і РФ виконувати "Мінські домовленості".

Як повідомляв ONLINE.UA, Міжнародний суд ООН погодився на впровадження тимчасових заходів за позовом "Україна проти Росії" для захисту національних меншин в анексованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?