Київ без реклами: заборона діє в історичному центрі столиці
Категорія
Культура
Дата публікації

Київ без реклами: заборона діє в історичному центрі столиці

Київ без реклами: заборона діє в історичному центрі столиці
Джерело:  BBC

У Києві значно обмежили розміщення зовнішньої реклами по місту та практично заборонили в історичному центрі столиці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС-Україна".

Так, за рішенням Київради, нові правила передбачають поділ Києва на п'ять зон - починаючи від нульової у центрі, де зовнішня реклама практично заборонена.

"Нульова зона - вільна від реклами, розміщення будь-яких рекламних засобів забороняється", - сказано в документі.

Читайте також: У Києві показали приміщення оновленого Театру на Подолі: з'явилися фото

До нульової зони потрапили головні центральні вулиці, площі та парки, також до цієї зони долучили низку транспортних розв'язок столиці.

"Реклами не буде у межах охоронної зони заповідника Києво-Печерська Лавра, біля Софії Київської, на Андріївському узвозі, вулицях Володимирській, Богдана Хмельницького, Грушевського, Верхньому і Нижньому валах, Великій Житомирській, Стрілецькій, Лисенка, Ярославовому Валу, Софійській та Михайлівській площах", - пише видання.

Також зазначається, що реклами не має бути на вулицях Банковій, Басейній, Липській, Поштовій, Контрактовій і Європейській площах та багатьох інших. До цього переліку також потрапили низка вулиць далеко від центру міста, зокрема бульвар Верховної Ради, Русанівський бульвар та деякі інші.

Винятками із заборони будуть реклама на фасаді площею не більше 3 квадратних метрів, банери або панно на риштуваннях або фасадах та афішні тумби.

За інформацією видання, рекламу демонтуватимуть поступово після закінчення терміну виданих дозволів на зовнішню рекламу. Планується, що за кілька років у Києві має зникнути 75% зовнішньої реклами у центральній частині міста.
Як повідомляв ONLINE.UA, Київська міська державна адміністрація не має наміру відновлювати опалювальний сезон у зв’язку з похолоданням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?