Більшість громадян "за": У Держдумі Росії пропонують поховати Леніна
Категорія
Світ
Дата публікації

Більшість громадян "за": У Держдумі Росії пропонують поховати Леніна

Більшість громадян "за": У Держдумі Росії пропонують поховати Леніна

У Держдумі Росії 20 квітня внесли законопроект з пропозицією правового механізму для поховання останків радянського вождя Володимира Леніна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський Інтерфакс.

"Відповідні поправки ми пропонуємо в діючий закон про поховання та похоронну справу", – сказав один з ініціаторів проекту закону Володимир Сисоєв.

За його словами, документ був внесений до Держдуми в четвер після обіду, однак в базі даних нижньої палати він поки не зафіксований.

Читайте також: У Росії смішно відреставрували пам'ятник Леніну: опубліковані фото

"Наш законопроект містить правовий механізм перепоховання останків Володимира Ілліча Леніна. Порядок і строки, а також місце поховання повинні встановлюватися урядом з урахуванням рішення міжвідомчої комісії", – уточнив Сисоєв.

Він додав, що на цю законодавчу ініціативу спонукали результати опитування "Левади-центру", згідно з якими більшість росіян висловилися за поховання тіла Леніна.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ Росії назвали вождя більшовиків Володимира Леніна основоположником українізації і закликали Київ залишити в Україні "хоч якийсь" пам’ятник йому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?