"Більше ніякого розподілу коштів "під ковдрою": Порошенко підписав закон про підтримку кінематографії
Категорія
Політика
Дата публікації

"Більше ніякого розподілу коштів "під ковдрою": Порошенко підписав закон про підтримку кінематографії

"Більше ніякого розподілу коштів "під ковдрою": Порошенко підписав закон про підтримку кінематографії
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закони «Про Український культурний фонд» та «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

Глава держави висловив переконання, що ухвалення і набуття чинності цими законами піде на користь українському кіно і українській культурі та сприятиме національно-культурному розвитку та піднесенню вітчизняної кінематографії.

 «Дуже важливо, щоб суспільство знало, що ці закони передбачають впровадження сучасних моделей конкурентного і прозорого фінансування виробництва кіно в Україні, а також інших програм у сфері культури і мистецтва. Не буде більше ніякого розподілу коштів «під ковдрою», не буде непрозорих розподілів за відкати», - наголосив Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенко назвав рішення Міжнародного суду ООН "багатообіцяючим": опубліковано відео

«Є принципова і чітка позиція – право на підтримку матиме лише продукція, яка буде вироблятися українською мовою. Єдиний виняток для цього – кримськотатарська мова, з урахуванням тих позицій, в які, внаслідок незаконної анексії Криму потрапив кримськотатарський народ», - підкреслив він.

Також, на думку Порошенка, підтримка і розвиток українського кіновиробнитцва та українського продукту стануть важливими в інформаційній війні з ворогом, яка є складовою гібридної війни.

«Ми обмежили присутність російського кіно на нашому ринку, тому що здебільшого цей продукт просякнутий пропагандою так званого «русского міра», який прославляє агресора і його силові структури», - констатував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час офіційного візиту до Великобританії президент України Петро Порошенко заявив, що українська армія посідає 8-е місце серед армій Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?