У Росії "Свідків Єгови" визнали екстремістською організацією
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії "Свідків Єгови" визнали екстремістською організацією

У Росії "Свідків Єгови" визнали екстремістською організацією
Джерело:  РІА Новини

Верховний суд Російської Федерації визнав організацію "Управлінський центр Свідків Єгови" екстремістської та заборонив її діяльність.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

Повідомляється, що суд Росії задовольнив позов Мін'юсту і незабаром організація буде ліквідована, крім того, було вирішено конфіскувати майно центру.

 "Майно організації "Свідки Єгови" звернути в дохід держави", — сказав суддя Юрій Іваненко.

Читайте також: Російська церква знайшла "нового героя" для соцмереж: в мережі сміються

Також зазначається, що центр "Свідків Єгови" може оскаржити це рішення суду. Якщо він подасть скаргу, то постанова про заборону поки не вступить в законну силу. Проте раніше Мін'юст уже призупинив роботу центру до остаточного вирішення спору в суді.

"Управлінський центр Свідків Єгови" регулярно має проблеми із законом у Росії — від судових постанов про заборону детальності та ліквідації відділень до штрафів за зберігання екстремістських матеріалів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 березня Мін’юст за результатами перевірки, яка виявила порушення антиекстремістского законодавства, подав до Верховного суду РФ про заборону в країні "Свідків Єгови".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?