Суд проти Росії в Гаазі: слухання можуть затягнутися на кілька років
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд проти Росії в Гаазі: слухання можуть затягнутися на кілька років

Суд проти Росії в Гаазі: слухання можуть затягнутися на кілька років

Речниця МЗС України Мар'яна Беца заявила, що слухання у справі "Україна проти Росії" за позовом України до Міжнародного Суду ООН можуть затягнутися на кілька років.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Так, говорячи про подальші процедурні моменти після оголошення Судом ООН рішення про застосування тимчасових запобіжних заходів стосовно Росії відповідно до конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, речниця сказала, що далі буде "довга процесуальна стадія", яка матиме письмову та усну частини.

"У травні будуть... певні зустрічі в Гаазі разом з реєстратором Міжнародного суду ООН щодо визначення графіка. Буде визначатися графік розгляду справи, і буде визначатися письмова стадія - скільки вона триватиме для кожної сторони. Україна подає меморандум як сторона, яка подала позов, а Росія подає контр-меморандум, тобто відповідь", - зазначила Беца.

Читайте також: Порошенко назвав рішення Міжнародного суду ООН "багатообіцяючим": опубліковано відео

За словами речниці МЗС, письмова стадія матиме два етапи, і не відомо, скільки на це піде часу.

"І після того, як кожна сторона подасть письмові докази, письмову аргументацію, доказову базу, тоді судді вивчають це все і призначають дату слухань. Тобто дата слухань може затягнутися на кілька років. Виходячи з практики - це може бути три, п'ять, сім, тут важко сказати насправді, спрогнозувати", - додала Беца.
Як повідомляв ONLINE.UA, Міжнародний суд ООН погодився на впровадження тимчасових заходів за позовом "Україна проти Росії" для захисту національних меншин в анексованому Криму. Про це повідомив 19 квітня на відкритих слуханнях в Гаазі голова суду Ронні Абрахам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?