Стрілянина в центрі Парижа: поліція встановила особу злочинця, з'явилося відео з місця подій
Категорія
Світ
Дата публікації

Стрілянина в центрі Парижа: поліція встановила особу злочинця, з'явилося відео з місця подій

Стрілянина в центрі Парижа: поліція встановила особу злочинця, з'явилося відео з місця подій
Джерело:  Reuters

Чоловік, що напав 20 квітня в Парижі на поліцейських та загинув, був 39-річним громадянином Франції з судимістю за вчинення насильницьких злочинів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Audi 80 сірого кольору припаркувалася у автомобіля патрульних на Єлисейських полях в центрі французької столиці, після чого, відповідно до тверджень очевидців, з машини вибіг невідомий і почав стріляти по правоохоронцям. Стрілянина імовірно велася з автомата Калашникова. Поліцейські відкрили вогонь у відповідь.

В результаті події загинув як мінімум один правоохоронець, ще двоє отримали поранення.

Читайте також: Нова стрілянина у США: у нічному клубі Огайо поранені 9 людей

Відзначимо, що президент Франції Франсуа Олланд назвав інцидент "боягузливим убивством" і висловив переконання, що це був терористичний акт.

У той же час, угруповання ІДІЛ взяло на себе відповідальність, назвавши терориста Абу Юсифом аль-Бельгіка. Джерела в поліції встановили, що злочинець був відомий розвідці, і їм був 39-річний громадянин Франції, що в 2001 році вже влаштовував напади на поліцейських. Імовірно саме у в'язниці він перейнявся ідеями радикального ісламу.

За тиждень до звершення злочину поліція дізналася про його наміри, проте була змушена відпустити з-під затримання через нестачу доказів.

За даними "Російської газети", терорист залишив в автомобілі свої права, в яких значилося ім'я Карім Шорфі.

Журналіст видання Le Figaro опублікував в мережі відеозапис з місця вбивства:

Як повідомляв ONLINE.UA, в американській Каліфорнії чорношкірий чоловік, відомий за прізвиськом "Чорний Ісус" з криками "Аллах акбар" вчинив стрілянину у центрі міста Фресно, вбивши трьох перехожих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?