Скрипка розтлумачив свою цитату про украïнську мову
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Скрипка розтлумачив свою цитату про украïнську мову

Скрипка розтлумачив свою цитату про украïнську мову
Джерело:  online.ua

Український рок-музикант Олег Скрипка, який раніше начебто запропонував створити "гетто для дебілів", що не можуть вивчити українську, пояснив, що його висловлювання використали для маніпуляцій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook музиканта.

"Ми в Україні живемо у спотвореному світі. Україномовні громадяни не мають достатньо книжок українською, фільмів, Інтернет-контенту, відсутня можливість спілкуватися, навчати і виховувати дітей. Україномовні українці живуть у своєму маленькому безправному гетто. Деякі з них віддають своє життя на сході країни за право бути українцем", - зазначив Скрипка.

Читайте також: Марш української армії від Олега Скрипки захопив мережу: опубліковано відео

"Я справді вважаю, що громадяни України (як і будь якої країни) повинні знати мову рідної держави. Підтримую збільшення українського контенту в усіх сферах суспільного життя. Це – європейська практика, - продовжив він. - Мене обурює, коли Україну змушують любити "руській мір" більше, аніж український. Тим паче, коли використовують мої слова для маніпуляцій і спроб формувати в Україні штучну реальність. Тож моє висловлювання, з якого жонглери словами і змістові "патологоанатоми" висмикнули і препарували слово "гетто", досить однозначне".

"Насправді, саме росіяни створили привілейовані умови для розвитку своєї мови. Адже законодавство РФ вимагає від усіх, хто претендує на життя, роботу чи навчання у цій країні надати сертифікат про володіння російською, знання історії Росії та основ законодавства. У РФ навіть від щойно прибулих іноземців вимагають занурення у мовний простір країни. І водночас – заперечують утвердження українства в Україні. Вважаю, що наша держава має надати українцям більше можливостей опанувати рідну мову. Але, якщо частина громадян не здатні її вивчити, то вони самі себе прирікають на асоціальну перспективу…", - додав Скрипка.

"Я пропоную допомагати російськомовним українцям, надаючи їм освітню підтримку. У той час, коли законодавство сусідньої держави навіть не дає можливості перетнути російський кордон без сертифікату про знання російської. Відтак, моя дещо іронічна пропозиція, висловлена у довільному спілкуванні зі студентами, і сформульована конспірологами-технологами як "гетто", - значно гуманніша, аніж російська дійсність", - підкреслив музикант.

Відзначимо, що в той же час в мережі з'явився аудіозапис, на якому хтось голосом, схожим на Олега Скрипку, робить скандальну заяву щодо "гетто":

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова запропонувала зробити розтяжки з висловлюванням Олега Скрипки та показати їх участникам Євробачення-2017.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?