Вибухи у автобуса дортмундської "Боруссії": в Німеччині затримали підозрюваного росіянина
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибухи у автобуса дортмундської "Боруссії": в Німеччині затримали підозрюваного росіянина

Вибухи у автобуса дортмундської "Боруссії": в Німеччині затримали підозрюваного росіянина

В Німеччині затримали 28-річного громадянина Росії, підозрюваного у вчиненні вибухів біля автобуса дортмундської «Боруссії», що сталися 11 квітня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bild.

Читайте також: Вибухи біля футбольного автобуса в Дортмунді: знайдена записка

За даними слідства, підозрюваний Сергій В. міг привести вибухові пристрої в дію дистанційно з готелю L`Arrivée, біля якого і стався вибух, і діяти з фінансових мотивів, вважаючи, що ціна акцій "Боруссії" знизиться через напад на автобус.

Персонал готелю повідомив про дивну поведінку Сергія В., який просив змінити його номер через те, що вікна з нього не виходили на вулицю. Також чоловік привернув до себе увагу слідства купівлею 15 тис акцій "Боруссії" на 78 тис евро з IP-адреси в готелі L`Arrivée.

Die Welt інформує, що на початку квітня підозрюваний отримав позику на кілька десятків тисяч евро, які вірогідно витратив на купівлю акцій. За підрахунками Bild, Сергій В. міг заробити до 3,9 млн евро на різкому падінні акцій "Боруссії" після вибуху.

Крім іншого, AP  додає, що підозрюваний Сергій В. мав подвійне громадянство: Росії та Німеччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше був затриманий другий підозрюваний в причетності до вибухів біля автобуса "Борусії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?